Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday 
3 su bardağı yoğurt 
3 çorba kaşığı margarin 
7 bardak et suyu 
1 çorba kaşığı kuru nanae 
1 soğan 
tuz,kırmızıbiber 
Mutfak   
Zorluk  4 
Süre  30 dk. 
Kaç Kişilik  4 
Yöntem  
Hazırlanışı
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım. 
Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim. 
Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim. 
Bir tavaya yağı alalım.Yoğurdu ekleyip iyice çırpalım. 
Çırparken ılık et suyunu ekleyelim. 
Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim. 
Kırmızı biberi naneyi ekleyelim. 
Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim. 
       Buğday Çorbası yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
 Mutluluk Duyarız 
Mutluluk Duyarız
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder