Malzemeler
4 Adet yumurta 
4 Kahve fincanı tozşeker 
5 Kahve fincanı un 
Yarım paket kabartma tozu 
250 gr ıspanak 
Kreması için : 
1 Su bardağı süt 
1 Adet yumurta 
Yarım su bardağı un 
Yarım su bardağı tozşeker 
4,5 Çorba kaşığı margarin 
Yarım çay kaşığı vanilya 
Süslemek için : 
Krem şanti 
Renkli pasta şekerlemesi 
.Mutfak   
Zorluk  3 
Süre  45 dk. 
Kaç Kişilik  4 
Yöntem  
Hazırlanışı
Önce hamuru hazırlayın. 
Bunun için yumurta ve 4 kahve fincanı tozşekeri çırpın. 
Ispanağı temizleyip, yıkayın ve robottan geçirin. 
Daha sonra suyunu süzüp, şekerli yumurtaya ekleyin. 
Un ve kabartma tozunu ekleyin. 
Küçük kek kalıplarına hamuru dökün. 
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin. 
Bu arada kremayı hazırlayın. 
Bunun için ; 1 su bardağı süt, yarım su bardağı un ve yarım su bardağı tozşekeri çırpıp, ocağa alın. 
Muhallebi kıvamına gelince 4,5 çorba kaşığı margarin ve yarım çay kaşığı vanilyayı ekleyin. 
Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın. 
Üst tarafından enlemesine kesip, ikiye ayırın. 
Alttaki kısmına kremayı sürün. 
Kesilen kek parçalarını ise ikiye bölün. 
Her iki parçayı krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatları olacak biçimde yerleştirin. 
Krem şanti ve renkli pasta şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın. 
       Kelebek Pasta yemek tarifleri .
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
 Mutluluk Duyarız 
Mutluluk Duyarız
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder