Malzemeler
3 Çorba kaşığı mısır nişastası 
1 Su bardağı şeker 
3 Çorba kaşığı kakao 
4 Su bardağı süt 
Arzuya göre çikolata 
Yarım paket margarin 
2 Paket kremşanti 
300 gr kedidili bisküvisi 
3 Adet yumurta 
Hindistan cevizi 
 Mutfak   
Zorluk  2 
Süre  40 dk. 
Kaç Kişilik  8 
Yöntem  
Hazırlanışı 
Bir tencerede nişasta, şeker ve kakaoyu; 2 su bardağı sütü azar azar ilave ederek topaksız kıvama getirelim. 
Karıştırarak koyulaşana dek pişirelim. 
Kremamız koyulaşmaya başlayınca içine çikolatayı atıp eritelim. 
Göz göz olunca tencereyi ateşten alıp, iyice soğutalım. 
Kremayı çırpma kabına alalım. 
Margarini ilave ederek mikserle iyice çırparak kremaya yedirelim. 
Ayrı bir kapta, 2 su bardağı sütile 2 paket kremşantiyi mikser ile çırparak , koyulaştıralım. 
Bir camtepsiye kedidili bisküvilerini aralıksız bir sıra halinde dizelim. 
Üzerine krem şantinin yarısını dökelim. 
Tekrar bir sıra kedidili bisküvisini dizelim. 
3 Adet yumurtayı mikserde köpük köpük olana kadar çırpalım. 
Pişirip soğuttuğumuz kakaoşu kremaya, yumurtaları ilave ederek tekrar çırpalım. 
Bisküvilerin üzerine kakaolu kremanın yarısını dökelim. 
Tekrar bir kat kedidili bisküvisi dizelim. 
En üst katına kalan kakaolu kremanın tamamını dökelim ve buzdolabına birkaç saat bekletelim. 
Hindistan cevizi serpelim. 
       Kedidili Pastası yemek tarifleri
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
 Mutluluk Duyarız 
Mutluluk Duyarız
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder