Çok yalnızım be kuraabe..
(Yok aslında yalnız değilim çok şükür. O fotoğrafın esprisi olsun istedim o kadar. )
Keşküllü Kemalpaşa Tatlısı'nı denedikten sonra aklıma gelmişti bu fikir. Nihayet yayınlama fırsatı bulabildim.
Keşküllü Kurabiye
Malzemeler;
250 gr tereyağı
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 paket keşkül
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri ve keşkülü ekleyip
mıncıklayarak pürüzsüz bir kıvama getirin. Kalan malzemeleri eleyerek
ekleyin ve kurabiye hamurunu hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde toplar
hazırlayıp yağlı kağıt serili tepside 180 derecede çatlayıp, hafif
pembeleşene kadar pişirin.
Tarif veriyor olmanın bazen sıkıntılı olan durumu, hani göz kararını sen
bilirsin de ölçü belli olsun diye bardağı kaşığı boşuna kullanırsın ya,
bir de yaptığını unutursun. Aslında ben de bu kurabiyenin un miktarını
unuttum. Yaptığım zaman yazmadım tarifini, not etmedim pişman oldum. En
sevmediğim tabiri kullanmak zorunda kaldım onun için; aldığı kadar un.
Sadece hamuru çok sert hazırlamayın yeter. Fırından çıktıktan sonra
sıcak ılıkken tarçın serptikten sonra yemeye hazır.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder